TILLVERKNING

Lär dig hur whisky tillverkas från grunden

De första steget i whiskytillverkningen är att välja spannmål, där korn är det vanligaste sädeslaget i whisky- tillverkningen. Korn är det enda som ingår i skotsk maltwhisky och en viss del mältat korn finns i nästan all whisky. Den viktigaste grödan för bourbon och Tennesseewhisky är majs. Råg är huvudingrediensen i reywhisky. Termen "grain whisky" syftar på whisky som i huvudsak är framställd av andra grödor än korn och som främst används till blends. De vitkigaste spannmålen för grainwhisky är majs och vete.
Nedan följer de viktigste stegen i riktig whiskytillverkning.

— 6 steg i framställning av whisky —

Livets watten

Innan ni går igenom de olika stegen bör ni läsa Grunderna - Vad är Single Malt Scotch Whisky?

MÄLTNING

Första och ett ganska viktigt
steg till en unik maltwhisky

MÄSKNING

Från gröpen  till den jästa vörten

JÄSNING

Innan destillering måste
mäsken jäsa

DESTILLERING

Alkoholen lämnar mäsken
i form av ånga

LAGRING

Här utvecklas spriten till
riktig whisky

BUTELJERING

Anpassning för whiskyn
till människan 

Copyright © Whiskyinfo, Magnetitvägen 42, 981 40 Kiruna, Alla rättigheter förbehållna
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång